TONIK PËR PASTRIMIN E FYTYRËS

SHIFRA : 9218
KARAKTERISTIKAT :
Toniku është losion i cili përbehet nga një solucion ujor , një vaj i tretshëm në ujë, substancave antiseptike dhe kartolitolike dhe aromatike .
Vetë emri ” Lotio ” do të thotë të pastrosh pra losion për pastrimin e fytyrës , pastrimin dhe mirëmbajtjen e lëkurës . Kur lekura pastrohet atehere ne te veprojne ekstraktet aktive nga Calendula dhe kamomila , ashtu qe depërtojnë ne thellesi te shtresave , duke përgatitur lekuren për përvetësimin e shpejtë të ushqyesve nga kremi që aplikohet .
Vaj ricinusit i hidrogjenizuar lubrifikon lëkurën e pastër , duke bere qe SEBUMI te jete optimal he te parandalohet tharja e lekures. Ky tonik eshte antiseptik dhe inflamatore , që do të thotë pastron, ushqen dhe mbron lëkurën nga ndikimet negative të jashtme .
Prandaj edhe lekura pasiqe te pastrohet me kete tonik mund të qëndron pa krem sepse eshte e ushqyer dhe e pastruar . Toniku përmban ekstrakte të Calendules dhe kamomiles si dhe D- Panthenol .
D – Panthenol normalisht përdoruret në tonik pasi ajo është një zbutes i mirë . Në kontakt me lëkurën , krijon provitamin B – 5 , e cila eshte gjeja thelbësore për hydratizim të mirë të lëkurës . Sidomos vepron në lëkurë te irituar .
Calendula ( Calendula officinalis ) : lulja është një burim i pasur i përbërësve mjekuese .
Calendula pastron , forcon , rrit qarkullimin e gjakut dhe përshpejton rritjen e indeve të reja , largon toksinat , qeteson lëkurën . Vepron shume mire problemet me lekure si skuqje të fytyrës, ngrirja , djegie dhe plagët .
Kamomila ( Matricaria chamomilla ) pjesë sheruese jane lulet dhe gjethet . Relakson dhe dezinfekton .
Eshte analgetik , antibakterial dhe ka efekt antiinflamatore .
Kamomila ka një efekt pozitiv ne probleme te aknet, alergji, plagë që janë të infektuar ,lekure te djegur .
Efekti:
– Pastron thellesisht , miremban dhe ushqen lëkurën
– Pastron qelizat e vdekura
– Kultivimi zonë trajtohet pa acarim
– Mbron lëkurën nga ndikimet negative të jashtme
– Ka efekt hidratizues dhe freskues
– Përgatit fytyrën për të aplikuar kremen
Mirembajtja :
Ne fytyre lyhet me tampon, dy herë në ditë , preferohet në mëngjes dhe në mbrëmje . Uji zbute papastertite, oksidi salicilik iheq qelizat e vdekura nga sipërfaqja e lëkurës dhe me levizje te lehta pastron papastertite ne fytyrën tuaj . Efekti më i mirë arritihet nëse pas aplikimit te tonikut aplikohet kremi natyror, me fërkim të butë , që e bën parimet aktive të kremes aktualisht te veprojnë në lëkurë .
Eshte i përshtatshëm për të gjitha llojet e lëkurës , sidomostë lekures se ndjeshme . Toniku rekomandohet sidomos për njerëzit që kanë lekure te dëmtuar dhe lëkurë të thatë , lekure me probleme me akne dhe alergjitë , sepse ajo përmban ekstrakt kamomil , e cila operon me sukses në këto probleme dhe në këtë mënyrë eliminon bakteret dhe kërpudhat që shkaktojnë sëmundjet e lëkurës .
Tek lëkura e thatë eshte si shtesë hydratizues lëkurës , ruan elasticitetin e vet dhe butësin për shkak të permbajtjes se D- panthenola .