KREMA ANTIRID

SHIFRA : 9204
KARAKTERISTIKAT:
Përmban lëndët e para të kualitetit kozmetik: dyllë blete, vajra bimore:- jojoba, ricinus, badem, vitamin E, vitamin A, kolagen. Dylli blete e bënë lëkurën të lëmuar dhe elastike dhe krijon rezistencë në sëmundjet e lëkurës. Jojoba (Simmondsia sinensis ose Buxus sinensis) vaji mundëson që lëkura të merr frymë, ushqen në thellësi, nuk i mbyll poret dhe në nderkohë hidratizon pjesët e thata të lëkurës. Përmban proteina, minerale, dyll bimor dhe acidin miristik. Është antiinflamator te psorijaza, ekcemat dhe infekcionet e lëkurës. Vaji ricinis parandalon tharrjen e lëkurës dhe regjeneron atë. Vaji i bademit (Prunus amygdalis var. Dulcis) përmban minerale acidet yndyrore esencijale , si dhe vitaminat A,B,D dhe E. Vaji i bademit përndryshe është vaj shumë i vlerësuar kozmetik i cili e ushqen lëkurën. Ka efekt pozitiv në të gjitha llojet e lëkurës, por posaqërisht ndihmon lëkurës së thatë. Vitamina E është antioskidant natyral, mbron lëkurën nga shkatërimi. Kolageni është protein të cilin e prodhon trupi jonë. Kolageni në fakt është pjesë integrale e indit lidhor, që ka rëndësi vitale për organizmin tonë. Për shkak të procesit natyror të plakjes që fillon kah mesi i moshës së 20-ave, prodhimi i kolagenit në nivel të lëkurës bjen dhe si pasojë e këtij procesi zvoglohet elasticiteti i lëkurës. Në sipërfaqe të lëkurës qelizat vdesin shpejt, formohet shtrese e trashë e qelizave të vdekura që i ngadalson proceset në lëkuër. Në zvoglimin e prodhimit të kolagenit gjithashtu ndikon edhe fakroti i jashtëm, që rezultohet me formimin e rrudhave. Efekti: kompleksi i substancave bioaktive nga krema kalojnë në shtresat e thella të lëkurës, i korrigjon rrudhat e vjetra dhe parandalon rrudhat e reja. Lëkurës i kthehet elsaticiteti dhe lagështia. Mënyra e përdorimit: krema aplikohet çdo natë në periudhë prej 6-8 javë. Krema përdoret për mirëmbajtje të lëkurës rreth syve dhe gojës. Rekomandohet që kjo kremë të fillohet të përdoret mbas moshës 25 vjeqare.