Çaji PROBAVIT

SHIFRA: 9602
Përbërësit:
Kantarion, pelin, menta, Salvia officinalis, Centaurium Erythraea Teucrium chamaedrys, Agrimonia eupatoria.
Efekti:
Përdoret si një zëvendësim apo shtesë gjatë përdorimit të shumëllojshëm të barnave për qetësim në lukth dhe sistemin e tretjes, për shembull. Ranisan. Zvogëlon sekretimit të acidit të lukthit dhe neutralizon aktivitetin e saj. Problemet e shkaktuara nga ngrënja e ushqimeve “të rënda” dhe ushqime të thata do të korrigjohen me konsumimin e këtij çaji. Kombinimi I bimëmve ndikon në sistemin e tretjes, alergjive ushqimore, rritjen e acidit-gastrit, ulcerës në lukth, dhimbje në lukth, fryetje të lukthit, vjellje dhe kapsllëk.
Perdorimi:
1 qese te çajit në 2-3 dl ujë të vluar. Konsumohet pa sheqer në sasi të vogla, sa më shpesh dhe patjetër në raste kur paraqiten dhimbje të forta. Çaji pihet e ftoftë . Përmbajtja e qese mund të përdoret duke u përzier me kos.
Nga eksperienca e konsumatorëve:
Me sukses zgjidh problemi i acidit në lukth, dhe inflamacionit të lukthit .