KONCENTRAT PËR NJOLLA

SHIFRA : 9010
Karakteristikat :
Biotretës, pa fosfate dhe alkaline .
Efekti :
Koncentrai përdoret për të hequr njollat nga : pëlhura , pambuku, tepihat , tapiceritë dhe nga tekstile të tjera . Preparati i heq njollat yndyrore , njollat çokollatës, kuq buzësh , stilolapsa , kafe, gjak , etj . Koncentrat vepron në njollë duke vepruar me susbstancën e pëlhurës së ndotur duke riformuar nje komponimi në formë të sapunit . Ky komponim është mjaft e tretshme dhe hiqet me lehtësi me ujë të ngrohtë dhe në këtë mënyrë edhe njollat zhduken . Preparati vepron ashtu që një pjesë reagon ne pastrimin e njollës kurse pjesa tjetër vepron ne fijet e pelhurës duke e mirëmbajtur fijet dhe kështu pelhura merr pamjen e mëparshme .
Përdorimi :
Përdorimi është i thjeshtë . Preparati vendoset në njollë , pritni 10-15 minuta ( në varësi të njollës ) dhe pastaj pastrohet me ujë të vakët . Ngjyrat dhe të gjitha llojet e pëlhurave janë të qëndrueshme në koncentrat , por pa marrë parasysh , rekomandohet për të bërë një test para se të përdoret. Nëse njollë është e dukshme , procedura përsëritet edhe një herë , me intervale të shkurtra .
Vëzhgimet nga rrjeti :
Pëlhura që ka marrë ngjyrë gjatë larjes nga teshat tjera, pas trajtimit të koncentratit ai material kthehet në gjendje origjinale.