DIJABETIN

DIJABETIN 9605SHIFRA: 9605

Permbajtja: Fleta te manes se zeze, pasul, fleta te borovnices, fleta te koprives, kantarion i kuq, rrenje te luleradhiqes.

VEPRIMI:

Perdoret si terapi shtuese tek personat te cilet jane te semure nga semundja e sheqerit te tipit II (te pavarur nga insulina). Duke perdorur qajin dhe duke respekuar ushqimin dijetal , aktivitetin fizik dhe medikamentet e rregullta, glikemija e larte afrohet glikemis normale. Ne marrveshje me mjekun mund te peroret edhe tek dijabeti I, duke pasur kujdes ne hipoglikemiju. E ule dhe stabilizon nivelin e glukozes. Permiresimet e para mund te priten pas 3 javee. Menyra e perdorimir: 2 qese te çajit (3 g) ne 2 dl uje te nxehte dhe lihet e mbuluar derisa te ftohet . Çaji pihet tre here ne dite para bukes pa sheqer. Nje paketim te çajit zgjat per 6,5 dite. Nga eksperienca e perdoruesve: Bashkepuntorja jone e cila ka pasur sheqerin ne gjak 15, pas perdorimit te çajit ne mengjes dhe ne mbremje se bashku me terrapin per dijabet, pas 10 ditesh , niveli prej 15 ka rene ne 10 njesi.